Tips bij het afsluiten van een autoverzekering


Er zijn vele manieren om u van A naar B te verplaatsen, maar voor langere afstanden is de auto toch vaak het snelste vervoersmiddel. Het is dan ook niet gek dat veel mensen in het bezit zijn van een eigen auto. Wanneer u een eigen auto heeft is het belangrijk om deze goed te verzekeren. Een autoverzekering is niet zomaar gekozen, voor degene die niet te veel willen betalen. Maar hoe kiest u een goede autoverzekering? Waar moet u op letten en wat is belangrijk?

Soort dekking
Wanneer u een autoverzekering afsluit zijn er drie soorten dekkingen waaruit u kunt kiezen: WA, WA beperkt casco en WA + casco, oftewel all risk. De WA verzekering is de laagste verzekering van de drie en verzekerd alleen schade die u bij anderen veroorzaakt. Loopt uw eigen auto een beschadiging op, dan moet u hier zelf voor betalen. Kiest u voor een WA beperkt casco verzekering dan bent u al iets meer ingedekt. Is uw auto bijvoorbeeld gestolen? Heeft u een ster in de voorruit of schade door een storm of aanrijding met een dier? De verzekering vergoed de kosten. De all risk verzekering is, zoals de naam al zegt het meest compleet.

De indicatie voor het soort dekking dat het beste gekozen kan worden is als volgt:
– Is uw auto nieuw en niet ouder dan vijf jaar, dan kunt u het beste een all risk verzekering afsluiten.
– Bent u in het bezit van een auto tussen de vijf en tien jaar oud dan is een WA + beperkt casco verzekering een goede optie.
– Als uw auto ouder is dan tien jaar dan is een WA verzekering voldoende. De premie die u betaalt bij een all risk autoverzekering staat namelijk niet in verhouding met de waarde van de oude auto.

Maak ieder jaar een vergelijking
Het loont de moeite om ieder jaar opnieuw autoverzekeringen te vergelijken. De premies die autoverzekeraars u bieden, kunnen er na een jaar weer heel anders uit zien. Het zou daarom zomaar kunnen dat uw autoverzekering na een jaar niet meer de goedkoopste voor u is. Vergelijkingssites geven u snel en eenvoudig een overzicht van de goedkoopste premies die passen bij uw auto.