Goed verzekerd bij letselschade 1


letselschade - autoverzekering
Dagelijks zijn we met z’n honderdduizend bestuurders op de weg. Even een dagje weg, in de auto naar het werk of even boodschappen doen. We rijden netjes en zijn ‘meester’ in het verkeer of we kleven ongeduldig op een voorganger die bijvoorbeeld niet aan de kant wil.

En dan gaat het fout.

Zonder te kijken inhalen, harder rijden dan de maximale toegestane snelheid, verslapte aandacht. Duizenden keren gaat het maar net goed. Maar soms gaat het goed fout. Dan is de ravage niet te overzien en een zwaar auto-ongeluk een feit. Maar ook bij kleine ongevallen kan de schade flink oplopen. De schade is vaak niet alleen aan het voertuig maar ook aan de bestuurder en of inzittenden.

Wie is de schuldige?
Wie de schuldige is van het ongeval speelt een belangrijke rol bij wie er aansprakelijk wordt gesteld. Ook is dit belangrijk voor de verzekeringsmaatschappijen voor het vergoeden van de eventuele schade die is ontstaan door het ongeval. Bent u zelf de schuldige, dan dekt uw autoverzekering altijd de schade aan de tegenpartij. Zowel de materiƫle schade als letselschade zal vergoed worden. Of uw verzekeringsmaatschappij ook de schade aan uw auto vergoed hangt af van uw gekozen dekking.

Letselschade

Als er sprak is van letselschade bij uzelf of passagiers die bij u in de auto zaten tijdens het ongeval, dan bent u blij met een inzittendenverzekering. Als u een autoverzekering via ons afsluit heeft u altijd een inzittendenverzekering erbij.

Ongevallen inzittendenverzekering

De ongevallen inzittendenverzekering keert uit bij algehele of blijvende letsel of overlijden door gevolg van het ongeval. Het maakt niet uit wie er schuldig is.
Tijdens het ongeval kunt u ook een gebroken arm of een schouder uit de kom krijgen. Hiervoor moet u dan naar het ziekenhuis. Deze kosten worden weer vergoed door uw zorgverzekering. Omdat deze kosten vergoed worden door de basisverzekering, heeft u te maken met een eigen risico. U kunt deze enigenrisico verhalen bij de autoverzekering van de schuldige. Een rechtsbijstandverzekering kan u helpen deze te verhalen.


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

One thought on “Goed verzekerd bij letselschade

  • Paolo

    Wat wel jammer is aan een auizveroekertng van Zelf.nl is dat ik direct na melding van een schade een brief ontving.Daarin stond dat het dosier gesloten was omdat ik GEEN all-risk verzekering heb.Met andere woorden zoek het Zelf maar uit, dit is helaas nergens in de voorwaarden te vinden.